Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Steen op graf na begrafenis door gemeente

18 juni 2012

Vraag nummer: 28501

Mijn zwager wordt op kosten van de gemeente begraven, omdat er alleen maar schulden zijn, geen verzekering en zijn dochter het ook niet kan betalen. We weten dat het een zeer sobere uitvaart wordt, maar mogen wij wel iets van een kleien steen op het graf plaatsen? Het wordt een algemeen graf voor 10 jaar waar ook nog iemand anders bij kan komen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Alleereerst gecondoleerd.

Dat moet u met de betreffende gemeente bespreken. Men heeft alleen recht op iets op een graf te plaatsen, als men de zeggenschap over het graf heeft. Dat heeft men niet als de gemeente het graf regelt en de begrafenis betaalt.
Misschien wel later, als de kosten van het graf (alsnog) worden betaald.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten
TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Bijvoorbeeld over het aanwezig zijn van nabestaanden bij een uitvaart door de gemeente:

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder