Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ruimen; waar gaan de resten naar toe?


23 oktober 2009

Vraag nummer: 7005  (oude nummer: 14156)

Hallo
Mijn ouders worden in november 2009 opgegraven uit een algemeen graf op westgaarde in amsterdam .Ik vroeg mij af of de resten dan in een knekelput gaan op het terrein of gaan de resten ergens anders naartoe.

graag hoor ik hierover.

groetjes XXX

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kunt u bij de begraafplaats zelf vragen.

Wettelijk is het mogelijk om de stoffelijke resten dieper in een graf te begraven, maar dat gebeurt bij algemene graven zelden of nooit. Alleen bij eigen graven, waarvan de 'omloopsnelheid' minder groot is.

Gebruikelijk is dat bij de ruiming van algemene graven op een grote begraafplaats als Westgaarde, dat de aangetroffen stoffelijke resten in een verzamelgraf (knekelput) elders op het terrein worden geborgen.

Ook is het wettelijk mogelijk dat de stoffelijke resten op een andere begraafplaats in een verzamelgraf worden geborgen. Dat kan een uitkomst zijn bij een hele kleine begraafplaats met weinig ruimte. Maar op Westgaarde is waarschijnlijk ruimte genoeg.

Vermoedelijk worden de resten naar een verzamelgraf op Westgaarde overgebracht. Maar als u het zeker wilt weten moet u dat gewoon aan Westgaarde vragen. Ik zie geen reden waarom ze u dat niet zouden vertellen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >