Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ruimen algemeen graf (maar het is eigenlijk opgraven)

14 juni 2018

Vraag nummer: 55352

mijn man is 23 jaar geleden begraven ( algemeen graf ) nu wordt jet vak geruimd maar wij willem de bottem latem cremeren waarom moet ik 870 euro opgraven betalen als t toch geruimd wordt en ligt boven op de botten gaan dan in een grote kist waar geen kleinere?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn 2 redenen waarom opgraven geld kost, ook als de graven geruimd worden.

1. De kosten van opgraving bij een gemeente zijn belastingen. Bij belastingen doet het er niet toe hoe veel of hoe weinig werk iets kost; de kosten blijven hetzelfde. Als bij een ruiming botten apart moeten worden gehouden, is het per definitie een opgraving. Dan zijn de belastingen voor een opgraving van toepassing.

2. Ruimen gaat heel anders dan opgraven. Bij de ruiming van algemene graven wordt de bovenlaag van alle graven wordt verwijderd en is meestal niet te herkennen welk graf van wie waar lag. Voor een opgraving moet individueel gegraven worden, anders kun je het juiste graf niet vinden. Je moet dus iemand eerst opgraven, voordat later de graven in de omgeving worden geruimd.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven of cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder