Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kan ik mijn opa's graf nog redden 2


5 september 2007

Vraag nummer: 4945  (oude nummer: 9661)

geachte heer van putten,
heb uw antwoord gelezen, heb net mijn moeder gebeld of mijn opa,s garf een algemene graf is, maar ze zij dat dat een eigen graf is! mijn moeder is trouwens een schoondochter van mijn opa! mijn vader hadt er vroeger voor betaalt maar die is 10 jaar geleden overleden! en zodoende weet mijn moeder dat dat een eigen graf is!
met vriendelijke groeten
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u zeker weet dat het een eigen graf is, dan bestaat er een wettelijk recht op verlenging, zoals ik al eerder schreef. De begraafplaatshouder had toen het grafrecht afliep, verlenging aan moeten bieden. En als uw vader de rechthebbende was, maar inmiddels overleden was, dan had de begraafplaatshouder moeite moeten doen om andere nabestaanden, zoals uw moeder (of ooms of tantes) op te sporen. Wat natuurlijk geen probleem had hoeven zijn als uw moeder niet verhuisd is.

Als het een eigen graf is, is het onzin om te stellen dat er een ander graf met een nieuw monument zou moeten komen. Het oude kan dan gehandhaafd worden. De begraafplaatshouder (gemeente of kerk) kan en mag dat niet weigeren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >