Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

In kennis worden gesteld van ruiming

12 februari 2017

Vraag nummer: 49621

Mijn zoon is begraven in een gemeentelijke graf. Nu lees ik dat het graf na tien jaar wordt ontruimd. Mijn vraag is worden de nabestaande hier in kennis gesteld. VR Gr Ingrid van Beeten

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, de persoon die de begrafenis in een algemeen graf heeft geregeld, wordt hier van in kennis gesteld.
Ten minste een half jaar voordat die 10 jaar voorbij zijn, moet een brief hierover worden gestuurd. Die brief gaat naar naar de belanghebbende bij dat graf wiens adres bekend is bij de administratie van de begraafplaats.

Het is verstandig als u bij de administratie van de begraafplaats informeert of uw naam en adres daar bekend zijn.

Als u weet wanneer het graf geruimd kan worden, kunt u bedenken of u uw zoon eventueel wilt laten herbegraven. Wat dat kost en hoe dat gaat, zijn zaken waar de begraafplaats u meer informatie over kan verstrekken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder