Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Herbegraven

1 maart 2006

Vraag nummer: 4307 (oude nummer: 7585)

Geachte Mr.van der Putten,

Mijn oma word in januari opgegraven omdat ze dan 10jaar algemeen begraafplaats lig. wilde het graag verlengen maar dat is niet mogelijk omdat ze ruimte te kort komen kan ik haar dan overplaatsen naar een andere begraafplaats? En een familiegraf nemen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, u kunt de stoffelijke resten laten overbrengen naar een ander (familie)graf. Dat graf mag op dezelfde begraafplaats liggen, maar ook op een ander.
Overigens is het met algemene graven altijd zo dat ze niet verlengd kunnen worden.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder