Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven van meerdere mensen in een graf


20 november 2002

Vraag nummer: 1606  (oude nummer: 1971)

Sun May 28 22:51:51 2000

Drie jaar geleden overleed mijn broer en een dag later door een andere oorzaak een goede vriend van ons, het toeval wilde dat ze op dezelfde dag begraven werden.
's Morgens de uitvaart van de vriend 's middags de uitvaart van mijn broer.
Beiden zijn in hetzelvde graf begraven, voor ons niet zo'n probleem maar ook kan me voorstellen dat het weleens voor problemen kan zorgen bv als in het geval van een kennis van ons die uit Aruba te laat arriveerde voor de begrafenis en toch nog een bloemstuk wilde leggen maar niet bij het graf kon komen omdat er iemand anders in begraven werd. Is het niet beter om pas op later tijdstip het graf te openen en mensen bij te zetten, en zou familie daar niet over geïnformeerd moeten worden?
groeten,

Carolien Verdonk

Oh Ja er wordt natuurlijk wel twee keer gerekend voor het openen en sluiten van het graf

0183-623753

Antwoord:

Mon May 29 00:42:48 2000

Geachte mevrouw,

Het heeft allemaal zijn voors en tegens. Als een graf eerder gesloten wordt en later weer eens geopend voor een bijzetting, bestaat ook later de kans dat bezoekers er niet bij kunnen. Ook wanneer men het ene familielid zou waarschuwen, kunnen er vrienden en bekenden komen die van niets weten.
Het gaat hier om een algemeen graf.

Als men wil dat een graf niet geopend wordt zonder (voor)kennis van de familie, moet/kan men voor een eigen graf kiezen.
Het door u beschreven type ongemak is echter gelukkig maar van heel korte duur. Na een kwartiertje of hooguit enkele uren kan men weer bij het graf. Op een termijn van 10 jaar of langer is dat maar een betrekkelijk gering ongemak.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

29 mei 2000

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE