Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Begraafregister 1967 aanvulling

24 maart 2016

Vraag nummer: 45651

Refererend naar vraag nr. 45637 kan ik het volgende toevoegen.Ik heb dat niet helemaal uitgelegd.Destijds is er geen monument op het graf geweest.Ik ben er eigenlijk, tot mijn spijt nu, nooit geweest en wist ook nooit precies het vak en grafnummer.Ik dacht dat het vak D was..Maar bij navraag kreeg ik dus uit een slecht leesbaar handschrift waarin gestreept en veranderd was het Vak A door met nr.329.het gaat om R.K. Begraafplaats Buitenveldert in Amsterdam.Natuurlijk zijn de algemene graven geruimd..Waarschijnlijk in de periode 1977-1979.Maar een paar jaar terug wilde ik toch wel eens weten waar destijds het plekje van mijn vader was.Toen kreeg ik het eerder genoemde nummer door.Maar ik twijfelde er aan omdat ik destijs van mening was dat het graf aan de andere kant moet zijn geweest.Dus heb ik deze week een kopie van het begraafregisterboek gevraagd en gekregen en daarin zag ik dat vrijwel alle mensen in algemene graven niet in vak A maar ik vak D zijn begraven.En laat er nu juist helaas bij mijn vader vak A staan terwijl dat heel onlogisch is..Want in dezelfde week werden in vak D graf 329 op 1 en 3 diep mensen begraven...en zou mijn vader in die zelfde week in vak A 329 op 2 diep liggen,en bovendien zou dan vak D 2 diep leeg zijn..Nou dat lijkt me onmogelijk.Het is ook niet echt een vraag die ik stel...Maar meer iets delen...Er werd in die tijd nog niets met computers geregistteerd...Ik heb de eerder geplaatste brief naar de begraafplaats gestuurd omdat ik graag zou willen dat hun zich er over buigen en tot welke logica hun dan komen naar aanleiding van het register.Ik dank u voor de genomen moeite.. Mvg R.Schapers

Antwoord:

Geachte heer,

Dank voor uw aanvulling.
Aan deze kwestie kan ik niets zinvols toevoegen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over de vraag of het inschakelen van een uitvaartondernemer verplicht is:

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder