Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Algemeen graf, van wie is de steen?

11 januari 2008

Vraag nummer: 5112 (oude nummer: 10086)

In 2000 is iemand in een algemeen graf begraven, de begrafenis is geregeld door zijn vrouw. De steen is indertijd aangevraagd door zijn moeder, verondersteld in goed overleg. Als de huurtermijn is verlopen, schrijven wij de relatie (de vrouw dus) aan met de vraag of ze de steen wil behouden. Mevrouw is echter ernstig ziek en wil graag de steen later ook op haar graf, dus behouden. Dochter wil het "relatie zijn" voor die tijd overnemen. Nu is dit heel anders dan de rechten overschrijven, helemaal in combinatie met de steen. Kan zij overschrijven zodat zij over de steen beslist en is de steen dan ook echt van haar?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Op een algemeen graf rust geen uitsluitend grafrecht en er is geen rechthebbende. (Sommige gemeenten hebben daar wel een alternatief voor, maar uw gemeente niet).
De persoon die de begrafenis heeft laten regelen, staat dan te boek als contactpersoon. Deze persoon - in de termen van uw gemeente: deze relatie - heeft ook de beschkkingsmacht over een grafsteen.

Er kan een andere contactpersoon worden ingeschreven, echter alleen als de vorige het vraagt (of als die overleden is en een opvolger zich meldt). Als de contactpersoon (moeder) nog leeft, kan alleen zij, en niet de dochter zelf - alhoewel zij er wel mee in moet stemmen - vragen of de dochter contactpersoon kan zijn. U moet de moeder er dan wel op wijzen dat zij dan niet meer de beschikking over de steen houdt, dat krijgt de dochter. Als de moeder op dat aspect geattendeerd is, kan zij zelf met de dochter een afspraak over de steen maken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorig jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat na 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Maar er staat altijd nog een fout nummer in de telefoongids. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

En dan heb ik het nog niet over de verkeerde facturen van KPN. Al maanden lang op een verkeerde naam, nog steeds naar een oud adres, plotseling is het abonnement eenzijdig verwijzigd, verkeerde bedrag, etc. etc. En niemand reageert op klachten daarover.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder