Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ritueelbegeleiding

Regelmatig leidt een dominee of een pastor de uitvaartdienst, maar steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijke uitvaart. Waarom? Nabestaanden hebben geen binding meer met de kerk of de groep nabestaanden is een mix van leden uit diverse religieuze stromingen. In die situaties komen de ritueelbegeleiders al snel in beeld. Met symbolen en rituelen begeleiden zij de nabestaanden bij het samenstellen van de afscheidsceremonie. Met een persoonlijk symbool geven de ritueelbegeleiders diepgang aan de afscheidsviering en maken ze elk afscheid uniek.

GaandeweG uitvaart educatie dé opleider met een visie.
Bij GaandeweG leiden we op tot Uitvaart- of Ritueelbegeleider. Wij kiezen bewust voor deze twee afzonderlijke opleidingen omdat het, wat ons betreft, verschillende vakken zijn.
Beide opleidingen worden gegeven door ervaren docenten die hun kennis en kunde met passie overdragen. Dit vermengen zij met prachtige verhalen uit de praktijk. Onze opleidingen zijn kortdurend (6 maanden) en compact. Onze deelnemers hebben al de nodige levens- en werkervaring. Zij zijn al iemand, wij vullen dit aan met vakkennis.

Voor de ervaren uitvaartbegeleider gaat er in het najaar 2022 ook de Masterclass Uitvaartbegeleider van start. Jij als mens bent het enige gereedschap voor dit mooie beroep. Dit vraagt om ontwikkeling, bewustwording en het tot wasdom laten komen van al jouw talenten.

Ook is GaandeweG de plek van verdieping voor de uitvaartprofessionals. Verschillende trainingen met specifieke onderwerpen die voor de uitvaartprofessional (meer) houvast geeft op wat onbekendere terreinen of hen in staat stelt om in hun begeleiding mee te gaan met de flow van deze tijd.

Met onze Visie willen wij een bijdrage leveren aan verandering in de uitvaartwereld; naasten aan het stuur, liefde & tijd, duurzaamheid en transparantie. Zo zal er een ‘fijne frisse wind’ gaan waaien in uitvaartland.


Voor humanisten die (vrijwillig) spreker bij uitvaarten willen worden heeft de Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding een korte opleiding. Landelijk zijn er op dit ogenblik rond de tweehonderd humanistisch uitvaartbegeleiders. De opleiding bestaat uit twee weekenden en een verdiepingsdag. Na de cursus volgt een stage van vier uitvaarten.

Aanbieders

Bekijk de website van GaandeweG uitvaart educatie voor actuele opleidingen en de tarieven.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder