Facebook

Facebook geeft haar gebruikers de mogelijkheid om vooraf te bepalen wie de beheerder wordt van het account na overlijden.

Vooraf kunt u aangeven of uw account een herdenkingsstatus krijgt of dat het verwijderd wordt. Het is aan te raden vooraf alles goed met de persoon die u aanwijst als beheerder te bespreken.
Klik hier voor instructies om uw Facebook account te laten beheren na uw overlijden.

Als u ervoor zorgt dat uw Facebook profiel wordt beheerd of verwijderd na uw overlijden krijgen vrienden o.a. geen meldingen meer op uw verjaardag. (wel zo netjes, mensen kunnen het als pijnlijk ervaren wanneer een verjaardag wordt gemeld van een overleden persoon)

Bent u nabestaande van een Facebook gebruiker die niets heeft ingesteld voor na het overlijden? Dan kunt u het profiel laten verwijderen of er een herinneringspagina van maken. In dat geval wordt alle privé informatie van de overledene verwijderd maar blijft de rest van het profiel zichtbaar voor vrienden die al zijn bevestigd. Vrienden en familie kunnen er berichten achterlaten. hier meldt u Facebook dat een dierbare is overleden..

Instagram

Ook instagram heeft de mogelijkheid een account na overlijden om te zetten in de herdenkingsstatus of te laten verwijderen. Op deze pagina vindt u de uitleg hierover.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >