Online condoleren

Condoleance.nl, hét nationaal condoleanceregister

Op de website van hét nationaal condoleanceregister Condoleance.nl kunnen nabestaanden een register aanmaken voor een overleden dierbare. Bezoekers van het register kunnen er een condoleance toevoegen. De website heeft ruimte voor particuliere registers en nationale registers.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Mogelijkheid om online te condoleren

Boekje maken van register

Nationale registers

De nationale registers worden gebruikt wanneer een bekend persoon komt te overlijden of wanneer er een ramp heeft plaatsgevonden. Nadat een bekende persoonlijkheid is overleden neemt het bezoekersaantal op Condoleance.nl heel snel toe, dat kan oplopen tot vele tienduizenden bezoekers op hetzelfde moment. De nationale registers worden in sommige gevallen aangemaakt door de beheerder van de site, maar meestal worden ze aangemaakt door nabestaanden of andere belangstellenden.

Particuliere registers

Nabestaanden kunnen een particulier register aanmaken voor hun overleden dierbare. Het aanmaken van het register is eenvoudig. Wanneer u klikt op ‘register toevoegen’ komt u in een menu waar u een aantal zaken zoals naam, geboortedatum en sterfdag kunt invullen. Er is ook ruimte om een tekst toe te voegen. U kunt hier invullen wat u zelf wilt, denk aan een gedicht of een beschrijving van uw gevoelens over de overledene. Wanneer u beschikt over een digitale foto dan kunt u deze ook toevoegen aan het register. Zodra u alle gegevens heeft ingevuld staat het register vrijwel direct online en kunnen belangstellenden er een bericht achter laten.

Hoe lang blijft een register online?

Nationale registers blijven in principe voor altijd online staan. Particuliere registers blijven de eerste twee maanden geheel gratis online staan. Daarna kan de plaatsing tegen een kleine vergoeding worden verlengd.

De vergoedingen voor het verlengen:
1 maand € 4,00
6 maanden € 20,00
12 maanden € 30,00
24 maanden € 50,00
36 maanden, € 70,00

Iedereen kan een register verlengen, het is dus niet per se noodzakelijk dat de persoon die het register heeft aangemaakt deze ook moet verlengen. Ook andere mensen mogen dat voor hun rekening nemen. Dit is vooral handig op het moment dat een register voor een overleden persoon bijvoorbeeld is aangemaakt door een school of vereniging. In dat geval kan het zijn dat de school het register niet wil verlengen maar de ouders wel. Voor mensen die een register niet willen verlengen is er een andere mogelijkheid om het register te bewaren. Condoleance.nl biedt de mogelijkheid aan mensen om een register geheel kosteloos uit te printen.

Boekje maken van condoleanceregister

Om mensen de mogelijkheid te bieden om een blijvende herinnering te maken aan hun overleden dierbare is er een mogelijkheid om een condoleanceboek te maken van een register. Dit boek is in een paar minuten samen te stellen door te klikken op de knop ‘maak zelf een boekje’. U kunt dan online bepalen welke steunbetuigingen u wel of niet wilt terugzien in het boekje en u kunt er eventueel zelf teksten of foto’s aan toevoegen. De kosten van het boekje hangen af van het aantal condoleances en van de hoeveelheid foto’s. U ziet in het menu direct wat de kosten zijn.

Ontstaan Condoleance.nl

Condoleance.nl is ontstaan na de cafébrand in Volendam (Nieuwjaarsnacht 2000/2001)waarbij veertien mensen om het leven kwamen en 180 mensen gewond raakten. Na die ramp hadden duizenden mensen uit heel Nederland de behoefte om hun medeleven te betuigen aan de slachtoffers en hun dierbaren. Om die reden besloot Uitvaart.Com de website Condoleance.nl te openen zodat mensen een plek hadden om een bericht achter te laten.

In de loop van de jaren is Condoleance.nl uitgegroeid tot een website met grote landelijke naamsbekendheid. Dagelijks wordt de site bezocht door duizenden mensen. Het register met de meeste condoleances aller tijden is van volkszanger André Hazes die in september 2004 overleed. Nog steeds worden er onder zijn register condoleances geplaatst, in april 2011 stonden er meer dan 58.000 condoleances online voor de zanger.

Condoleance.nl, de site voor online gedenken en condoleren

Condoleance.nl, de site voor online gedenken en condoleren

Maak kosteloos een condoleanceregister aan voor uw dierbare overledene. Het is mogelijk om, tegen betaling, een echt boekje te laten maken van alle reacties! Zie www.condoleance.nl.

Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >