Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

huisdieren

20 mei 2009

Vraag nummer: 12678 (oude nummer: 13059)

Wij zijn bezig met beneficiaire aanvaarding van de erfenis van mijn schoonmoeder. Je mag dan niks meenemen. Mogen we wel wat regelen voor de huisdieren, er zijn 7 poezen en een papegaai.
Het huis word alleen maar viezer en een papegaai kan niet alleen zijn. Help

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Met beneficiaire aanvaarding moet je de regels van de wettelijke vereffening volgen. Het is in beginsel niet zo dat je niks mag. Eignlijk in tegendeel: je moet van alles. Daarnaast is het zo dat niet alle werkzaamheden daden van aanvaarding zijn, hoewel het inderdaad beter is om eerst een keuze te maken. Beneficiaire aanvaarding kan snel geregeld zijn. ga gewoon een snel naar uw notaris voor nader advies.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder