Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartondernemer en uitvaartverzorger

Uitvaartondernemer is een vrij beroep, net als de meeste andere beroepen rond het levenseinde. Wie wil werken bij een uitvaartbedrijf wordt intern opgeleid en/of kan een opleiding tot uitvaartverzorger volgen bij verschillende uitvaartopleidingen in Nederland. Hieronder een overzicht van de opleidingen die er zijn in Nederland.

Docendo Opleidingen, onderdeel van de Zorg Diensten Groep (een bedrijf dat veel doet in de lichamelijk zorg voor overledenen), is opgericht in 2004. Het is gespecialiseerd in cursussen en opleidingen postmortale zorg (overledenenzorg) en uitvaartzorg (zorg voor nabestaanden). De basis van Docendo (Academie voor uitvaartzorg )vormt de opleiding tot uitvaartverzorger. Het is een opleiding op MBO+niveau. Deze duurt ca. een jaar en bestaat uit twintig lesdagen en vijf tot tien stagedagen. De instroom van de opleiding is toegankelijk voor ‘nieuwkomers’ en ervaren uitvaartverzorgers. Een mix die een extra verdieping in de les- en trainingsdagen geeft. Zowel de schriftelijke examens als het mondeling examen worden door Stichting Vakexamens Uitvaartzorg (STIVU) afgenomen.

GaandeweG uitvaart educatie dé opleider met een visie.
Bij GaandeweG leiden we op tot Uitvaart- of Ritueelbegeleider. Wij kiezen bewust voor deze twee afzonderlijke opleidingen omdat het, wat ons betreft, verschillende vakken zijn.
Beide opleidingen worden gegeven door ervaren docenten die hun kennis en kunde met passie overdragen. Dit vermengen zij met prachtige verhalen uit de praktijk. Onze opleidingen zijn kortdurend (6 maanden) en compact. Onze deelnemers hebben al de nodige levens- en werkervaring. Zij zijn al iemand, wij vullen dit aan met vakkennis.

Voor de ervaren uitvaartbegeleider gaat er in het najaar 2022 ook de Masterclass Uitvaartbegeleider van start. Jij als mens bent het enige gereedschap voor dit mooie beroep. Dit vraagt om ontwikkeling, bewustwording en het tot wasdom laten komen van al jouw talenten.

Ook is GaandeweG de plek van verdieping voor de uitvaartprofessionals. Verschillende trainingen met specifieke onderwerpen die voor de uitvaartprofessional (meer) houvast geeft op wat onbekendere terreinen of hen in staat stelt om in hun begeleiding mee te gaan met de flow van deze tijd.

Met onze Visie willen wij een bijdrage leveren aan verandering in de uitvaartwereld; naasten aan het stuur, liefde & tijd, duurzaamheid en transparantie. Zo zal er een ‘fijne frisse wind’ gaan waaien in uitvaartland.

Aanbieders

Bekijk de beste aanbieders met opleidingen tot uitvaartondernemer en uitvaartverzorger.

  • Docendo biedt diverse opleidingen aan.


  • GaandeweG uitvaart educatie heeft verschillende opleidingen, voor zowel nieuwkomers als ervaren uitvaartverzorgers.

    Print deze pagina
  • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

    Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder