Stervensbegeleiding

Mensen begeleiden naar de dood, dat is het werk van stervensbegeleiders. Zij doen dit werk in de regel als vrijwilliger, vaak gecombineerd met het werken in hospices.

Het Nederlands instituut voor trainingen stervensbegeleiding (NIS) heeft een opleiding tot stervensbegeleider. De lichamelijke, psychische en sociale factoren van het stervensproces komen aan de orde. De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit 20 lesdagen in Utrecht; gestart wordt in januari en in september. Daarnaast is er een eenjarige opleiding Sterven en rouw in verschillende culturen.

De Hogeschool Geesteswetenschappen in Utrecht heeft een eenjarige opleiding tot stervensbegeleider, bestaande uit 35 lesdagen, startend in september. Hoofddocent is Arthur Polspoel.

Voor verpleegkundigen geeft het UMC Utrecht een eenjarige post-hbo-opleiding en een bijscholingsmodule Palliatieve zorg.


NIS, Opleiding tot stervensbegeleider. Prijs: 1.850 €. Sterven en rouw in verschillende culturen. Start: januari en september. Prijs: 950 €. www.nis-stervensbegeleiding.nl

Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht, Stervensbegeleiding. Prijs: 2.140 €. www.hgu.nl

UMC Utrecht, Bijscholingsmodule Palliatieve zorg. Bestaat uit 7 dagen. Prijs: 1.145 €. Opleiding Palliatieve zorg. Bestaat uit 24 contactdagen. Prijs: 5062 €, excl. studieboeken. www.umcutrecht.nl

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >
Vind een onderneming:

Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Opleiding stervensbegeleiding/ rouwverwerking begeleiding

Stel een vraag