Stervensbegeleiding

Mensen begeleiden naar de dood, dat is het werk van stervensbegeleiders. Zij doen dit werk in de regel als vrijwilliger, vaak gecombineerd met het werken in hospices.

Het Nederlands instituut voor trainingen stervensbegeleiding (NIS) heeft een opleiding tot stervensbegeleider. De lichamelijke, psychische en sociale factoren van het stervensproces komen aan de orde. De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit 20 lesdagen in Utrecht; gestart wordt in januari en in september. Daarnaast is er een eenjarige opleiding Sterven en rouw in verschillende culturen.

NIS, Opleiding tot stervensbegeleider. Prijs: 1.950 €. Sterven en rouw in verschillende culturen. Start: januari en september. Prijs: 1.950 €. www.nis-stervensbegeleiding.nl

De Academie voor Geesteswetenschappen is in februari 2017 opgericht als voortzetting van de Hogeschool voor Geesteswetenschappen Utrecht (HGU, 2005-2017). Met grotendeels dezelfde docenten biedt de Academie dezelfde opleidingen aan als voorheen de HGU, maar in een nieuw jasje.

De Academie biedt een 1- jarige deeltijd opleiding tot stervensbegeleider aan. Deze opleiding kan eventueel worden uitgebreid met een tweede studie jaar (verdiepingsjaar).

Academie voor Geesteswetenschappen, Stervensbegeleiding. Prijs: 2.395 €. www.academiegeesteswetenschappen.nl

Vind een onderneming:

Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Opleiding stervensbegeleiding/ rouwverwerking begeleiding

Stel een vraag

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE