Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Rouwbegeleiding

Sommige mensen hebben intensievere begeleiding nodig bij hun rouwproces. Professionals geschoold in rouwbegeleiding kunnen daarin een rol spelen. Er zijn in Nederland verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van rouwbegeleiding.

Om een goede keuze te maken voor een cursus óf opleiding is het belangrijk te weten waar u de cursus of opleiding voor wilt gebruiken. Wilt u laagdrempelig meer expertise over rouw om dit privé of binnen uw huidige werksetting (betaald, vrijwillig) te kunnen toepassen? Dan volstaat meestal een cursus of korte opleiding.

Bent u op zoek naar een uitgebreidere opleiding op het gebied van verlies- en rouwbegeleiding, dan kunt u terecht bij een meerjarige post hbo (deeltijd) vervolgopleiding.

Enkele van deze opleidingen stellen u bovendien in staat om als zelfstandig gecertificeerd rouwbegeleider of rouwtherapeut te gaan werken. Dit is mede afhankelijk van uw vooropleiding. Wanneer de post hbo opleiding specifiek geaccrediteerd is, wordt de door u geboden rouwbegeleiding erkend en kan deze door zorgverzekeraars vergoed worden. Dit stelt u in staat een eigen praktijk te beginnen.

Tip: vraag bij de opleiding van uw keuze daarom goed na of de opleiding dusdanig geaccrediteerd is zodat het certificaat toegang verschaft tot een beroepsvereniging die de vergoedingen bij de zorgverzekeraars regelt.

In de categorie meerjarige post hbo opleidingen rouwbegeleiding vallen:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder