Overledenenzorg

Overledenenzorg, de zorg voor het dode lichaam, was vroeger onderdeel van de taken van uitvaartverzorgers en verpleegkundigen. De laatste jaren wordt het steeds meer een apart beroep dat wordt uitgeoefend door specialisten in postmortale zorg.


Onder overledenenzorg valt niet alleen het afleggen of de ‘laatste verzorging’ (wassen en aankleden). Ook restauratietechnieken, camouflage van wonden, make-up aanbrengen en haarverzorging horen er steeds meer bij. Daarnaast zijn er aparte opleidingen voor thanatopraxie (tijdelijke balseming).
Daarnaast worden er specifiek bijscholingen georganiseerd voor verzorgenden en verplegenden, over werken rond de dood.

Docendo’s academie voor postmortale zorg heeft een basisopleiding Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken. De opleiding bestaat uit vijf lesdagen (theorie en praktijk) in Geldermalsen en een examen. Verder zijn er een aantal aanvullende modules zoals Opbaren, Make-up en camouflage, Airbrush, Haarverzorging, Complexe restauraties en Anatomische schedel- en aangezichtreconstructies.

Docendo: Piëteitsvolle verzorging van overledenen. Vijf dagen + examen. Start in februari, mei, september en november. Prijs: €995. Masterclass (diverse), €150) Make-up en camouflage (3 dagen, start in juni en nov; €899 ), Airbrush make-up (3 dagen, start in maart en oktober; €1.099), Complexe restauraties (2 dagen, € 879), Anatomische schedel- en aangezichtreconstructies (3 dagen, €1.495). www.docendo.nl

Let op! alle tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Vind een onderneming:

Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Opleiding verzorging overledene

Ik wil een opleiding verzorger overledenen gaan volgen

Stel een vraag

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >