Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nazorg

Na een overlijden valt er veel te regelen. Veel administratieve en financiële zaken. Van het opzeggen van abonnementen tot het verdelen van de erfenis.

Bij het overlijden van de laatst overgebleven ouder moet dikwijls het huis worden leeggeruimd. En emotioneel valt er veel te verwerken. Na de uitvaart vallen nabestaanden vaak in een zwart gat. Steeds meer uitvaartondernemers verlenen praktische dan wel emotionele nazorg. Vaak dient de nazorg ook de kwaliteitsbewaking van de uitvaart.

Soms doen uitvaartverzorgers dat zelf, soms huren ze er specialisten voor in. In 2011 startte Terra, zorg in rouw een opleiding voor medewerkers nazorg: Nabestaandenzorg. Het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) werkt ook aan een opleiding tot nabestaandenconsulent. Het LSR wil eerst de condities verbeteren om de beroepsgroep bij de uitvaartorganisaties en het notariaat te verankeren.

Na het afronden van de opleiding van Terra kan de cursist een eigen bedrijf beginnen in het verlenen van hulp bij de zakelijke afwikkeling en van emotionele steun na een overlijden. De opleiding vraagt een hbo-denkniveau. Er zijn 8 lesdagen in ’s-Hertogenbosch. Inbegrepen is 4 uur telefonische ondersteuning na afloop van de cursus. Er zijn instroommomenten in maart en september.

Informatie over aanbod en kosten zijn op te vragen bij Terra zorg in rouw.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder