Vrijwilligerswerk

Hulp door een vrijwilliger

Als u door het overlijden van uw partner praktische hulpvragen heeft, kunnen die eventueel worden ingevuld door vrijwilligers. Ook als u het fijn vindt om af en toe vrijblijvend met iemand te praten of koffie te drinken kan een vrijwilliger u helpen. Er zijn verschillende regionale vrijwilligersorganisaties, zoals een vrijwilligerscentrale. Deze centrales werken met vraag en aanbod. U kunt daar uw hulpvraag stellen maar u kunt ook contact opnemen en de mogelijkheden bespreken. Uw gemeente kan u vertellen waar u moet zijn voor de vrijwilligerscentrale bij u in de buurt.

Er zijn ook landelijke vrijwilligersorganisaties zoals Humanitas. Op www.humanitas.nl kunt u lezen welke projecten Humanitas organiseert.

Zelf vrijwilliger worden

Als u zelf geen hulpvragen, maar wel tijd over heeft of op zoek bent naar een nieuwe tijdsbesteding, dan is het doen van vrijwilligerswerk vaak een goede optie. U ontmoet nieuwe mensen, het is heel dankbaar werk en het geeft structuur aan de week of dag.

Er worden altijd vrijwilligers gezocht voor allerlei soorten werkzaamheden. Voorbeelden van vrijwilligers werk zijn; een kopje koffie drinken, samen boodschappen doen, dieren verzorgen, voorlezen, koken, klussen etc.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE