Raad voor rechtsbijstand

Rechtsbijstand voor nabestaanden

Als u na een overlijden door bijvoorbeeld het verdelen van de erfenis in een conflict terecht komt kunt u een mediator of advocaat nodig hebben. U kunt ook rechtsbijstand nodig hebben om uw belangen als erfgenaam of nabestaande veilig te stellen.

Als u hulp nodig heeft van een advocaat wordt dat rechtsbijstand genoemd. Als u rechtsbijstand nodig heeft maar dat niet kunt betalen, komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De raad voor Rechtsbijstand regelt gesubsidieerde rechtsbijstand. Op de site van de Raad voor rechtsbijstand vindt u meer informatie.

Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hier kunt u lezen welke voorwaarden dat zijn.

De Raad betaalt een deel van de kosten. U betaalt wel een eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen.Hier kunt u uw eigen bijdrage berekenen.

De aanvraag doet u niet zelf maar doet de mediator of advocaat namens u. Dit wordt een toevoeging genoemd. Een toevoeging moet vooraf worden ingediend maar niet iedere advocaat of mediator werkt met toevoegingen. Vraag dit dus vooraf na. Het juridisch loket kan u helpen bij het vinden van een advocaat of mediator die met toevoegingen werkt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE