Online hulpverlening

Online hulp voor nabestaanden

BELANGRIJK OM TE WETEN

24-uur per dag bellen of chatten

113online speciaal voor nabestaanden zelfdoding

Als u door een overlijden behoefte heeft om anoniem met iemand te praten, mailen of chatten dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor.

Er zijn algemene organisaties zoals Sensoor of Mind Korrelatie waar u terecht kunt. Er zijn ook organisaties die zich richten op een specifieke doelgroep zoals 113 online, voor hulp na suïcide.

Sensoor werkt met vrijwilligers die zijn opgeleid door beroepskrachten. Sensoor is dag en nacht telefonisch bereikbaar op een landelijk nummer 0900 0767 (5 ct. p/m). Maar via de website van Sensoor kunt u ook een lokaal nummer vinden. Zie voor meer informatie www.sensoor.nl.

Als u belt met Mind Korrelatie spreekt u meteen met een hulpverlener. Bij Korrelatie werken maatschappelijk werkers en psychologen. Mind Korrelatie is bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 op telefoonnummer 0900-1450 (15 ct. p/m) Voor meer informatie zie: MIND Korrelatie.

Hulp nabestaanden na zelfdoding

Nabestaanden die hun familielid, vriend of vriendin na zelfdoding hebben verloren kunnen ook terecht bij www.113.nl/nabestaanden. Hier staat informatie over wat voor soort hulp er is en waar u die kunt vinden. Ook kunt u dag en nacht bellen met 0900-0113 en chatten. Er is ook een forum voor het delen van gedachten, gevoelens en ideeën.

Voor verschillende specifieke doelgroepen zoals b.v. jong je partner verliezen, je kind verliezen of beide ouders verliezen zijn verschillende websites. Vaak maakt een forum, waarop u in contact kunt komen met mensen die een min of meer vergelijkbaar verlies hebben geleden, deel uit van zo’n website. Al is en blijft elk verlies natuurlijk anders.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >