Online hulpverlening

Online hulp voor nabestaanden

BELANGRIJK OM TE WETEN

24-uur per dag bellen of chatten

Als u door een overlijden behoefte heeft om anoniem met iemand te praten, mailen of chatten dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor.

Er zijn algemene organisaties zoals De Luisterlijn of Mind Korrelatie waar u terecht kunt. Er zijn ook organisaties die zich richten op een specifieke doelgroep zoals 113 online, voor hulp na suïcide.

De Luisterlijn werkt met vrijwilligers die zijn opgeleid door beroepskrachten. De Luisterlijn is dag en nacht telefonisch bereikbaar op een landelijk nummer 088 0767 000. Via de website van de Luisterlijn kunt u ook een lokaal nummer vinden. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor. Chatten is ook mogelijk en kan elke dag van 10.00 uur – 22.00 uur via www.deluisterlijn.nl

Als u belt met Mind Korrelatie spreekt u meteen met een hulpverlener. Bij Korrelatie werken maatschappelijk werkers en psychologen. Mind Korrelatie is bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 op telefoonnummer 0900-1450. Voor meer informatie zie: MIND Korrelatie.

Hulp nabestaanden na zelfdoding

Nabestaanden die hun familielid, vriend of vriendin na zelfdoding hebben verloren kunnen ook terecht bij www.113.nl/nabestaanden. Hier staat informatie over wat voor soort hulp er is en waar u die kunt vinden. Ook kunt u dag en nacht bellen met 0900-0113 of chatten. Er is ook een forum voor het delen van gedachten, gevoelens en ideeën.

Voor verschillende specifieke doelgroepen zoals b.v. jong je partner verliezen, je kind verliezen of beide ouders verliezen bestaan er verschillende websites. Vaak maakt een forum, waarop u in contact kunt komen met mensen die een min of meer vergelijkbaar verlies hebben geleden, deel uit van zo’n website. Al is en blijft elk verlies natuurlijk anders.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >