Nabestaandenpensioen

Partner en bijzondere pensioenen

Als de overledene verzekerd is voor een of meerdere pensioenen kan het zijn dat er ook partnerpensioen is meeverzekerd. Vaak is het partnerpensioen lager dan het ouderdomspensioen en is meestal 70% van het ouderdomspensioen. Partnerpensioen gaat in na overlijden van de partner.

Het partnerpensioen kan tijdelijk zijn en tot een bepaalde leeftijd uitkeren of een levenslange uitkering zijn. Een combinatie van tijdelijk en levenslang pensioen komt ook voor. Ook kan er bij verschillende verzekeraars of pensioenfondsen een pensioen verzekerd zijn.

Een overzicht van al uw pensioenen vindt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Let op: U kunt dit overzicht alleen inzien door in te loggen met uw eigen DigiD .

Na aangifte van het overlijden bij de gemeente wordt het overlijden automatisch aan overheidsinstellingen en aan pensioenfondsen gemeld. Het kan zijn dat bepaalde pensioenverzekeraars deze melding niet automatisch ontvangen. Om die reden is het belangrijk dat u zelf controleert of er geen pensioenen zijn vergeten.

Bijzonder Nabestaandenpensioen

Bijzonder Nabestaandenpensioen is een pensioen dat bedoeld is voor de ex-echtgenoot. Het ontstaat na een echtscheiding en betreft het deel van het nabestaandenpensioen dat ten tijde van het huwelijk is opgebouwd. Voor de ex-genoot kan dus na overlijden van de ex-partner een nabestaandenpensioen worden uitgekeerd.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >
Heb ik recht op een uitkering vanuit de ANW?
Reportage door: Uitvaart.nl
Meer reportages
Vind een onderneming:

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE