Verzekeringen

Levens-, zorg-, schade- en andere verzekeringen

Afhankelijk van de soort verzekering wijzigt er vrijwel altijd iets op het gebied van verzekeringen na overlijden.

Levensverzekering

Er kan een verzekering tot uitkering komen door het overlijden. Door de verzekeraar op de hoogte te brengen van het overlijden kan de uitkering aan de begunstigde worden uitbetaald. U heeft in ieder geval een akte van overlijden nodig en soms kan de verzekeraar om een akte van erfrecht vragen (met name als in de polis als begunstigde staat vermeld: “De erfgenamen van de verzekerde”).

Zorgverzekering

De zorgverzekering stopt na overlijden. De verzekeraar krijgt automatisch bericht van het overlijden omdat een overlijden vanuit de BRP wordt doorgegeven.

Schadeverzekeringen

Als de overledene alleen een huishouding voerde moet u de inboedel-,opstal-, en autoverzekeraar wel op de hoogte stellen van het overlijden, maar u zegt de verzekeringen pas op nadat de woning of de auto zijn verkocht, of bij einde van de huur.

De reisverzekering kunt u wel direct na overlijden stopzetten, net zoals de rechtsbijstandverzekering. Als de overledene tot uw huishouding behoorde is het evengoed verstandig het overlijden te melden bij de verzekeraar van uw inboedel (in verband met afname aantal bewoners), reis, auto en rechtstbijstandverzekering.

Ongevallenverzekering

Indien uw dierbare is overleden door een ongeval bestaat er mogelijk recht op een uitkering vanuit een ongevallenverzekering. Raadpleeg uw tussenpersoon of uw ongevallenverzekeraar hierover.

Aflossen hypotheek na overlijden

Komt er na het overlijden een bedrag vrij vanuit een overlijdensrisicoverzekering die verpand was aan uw hypotheek, lees dan meer informatie in 'Hypotheek na overlijden'.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >