Uitvaart per boot

Overledene vervoeren over water


Foto: BDK Media

Wanneer de uitvaart plaats vindt in een omging met veel water is het vaak mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde uitvaartboot. Vooral in plaatsen met veel grachten kan dit een hele mooie manier zijn om een dierbare over water naar de laatste rustplaats te brengen. Een groot voordeel van een uitvaartboot is dat hele families bij de overledene kunnen blijven tijdens de tocht.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Mogelijk op plaatsen met veel water

Diverse faciliteiten aanwezig

Mogelijkheden

Een uitvaartboot biedt ruimte om de kist te plaatsen en beschikt doorgaans over verschillende faciliteiten zoals geluidsapparatuur. Een uitvaartboot kan alleen worden gebruikt voor de heenreis naar de begraafplaats of het crematorium. Maar er zijn ook mogelijkheden om na de plechtigheid met de boot weer terug te varen. Veel uitvaartboten bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van catering.

Voorwaarden

Voorwaarden

Een boot moet gebruik kunnen maken van een aanlegplek waar de kist met de overledene en de nabestaanden aan boord kunnen komen. Daarnaast moet er in de buurt van de begraafplaats of het crematorium een plek zijn om aan te meren. Een stad als Amsterdam biedt op het gebied van vervoer over water veel mogelijkheden maar er zijn verschillende andere plaatsen in Nederland waar dit ook kan. U kunt uw uitvaartondernemer vragen of een uitvaart per boot ook tot de mogelijkheden behoort in uw omgeving. Daarnaast kunt u deze informatie vaak ook verkrijgen door contact op te nemen met de plaatselijke VVV.

Kosten

De kosten voor het huren van een uitvaartboot variƫren per aanbieder. Er zijn rederijen die een boot verhuren voor een totaalprijs, dat kan vanaf ongeveer 300 euro. Veel rederijen rekenen een tarief per persoon dat wordt aangeboden vanaf ongeveer 10 euro per persoon. Wanneer er wordt gekozen voor catering zal er per persoon een prijs bovenop komen. Die prijs hangt uiteraard af van het menu waarvoor u kiest, dat kan van heel eenvoudig tot zeer uitgebreide luxe buffetten.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >
Vind een onderneming:

Uitvaartboot
Reportage door: Uitvaart.tv Over de grachten naar je laatste rustplaats
Meer reportages
Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Crematie op zee met vlot?

Onderzeeboot = graf?

Stel een vraag
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn