Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

De dood van een kind

Lieve Juul

Auteur: Nathalie van Stijn

216 pagina's | 2014

De Goudse Nathalie van Stijn debuteert met haar boek Lieve Juul dat vanaf nu verkrijgbaar is. Wat begon als een dagboek tijdens een moeilijke periode, is uitgemond in een inspirerend en openhartig boek over het verlies van een heel klein meisje. Over een gezin wat verder moet zonder dochter en zusje. De schrijfster hoopt hiermee steun en herkenning te bieden aan mensen in vergelijkbare situaties.

Lees meer over dit boek

Misschien was je vandaag wel geboren

Auteur: Yvonne Gebbe

Jonge Hond | 160 pagina's | Februari 2011

Een boek over één van de laatste taboes: de keuze om bij een afwijkende uitslag de zwangerschap te laten afbreken. Het boek vertelt het aangrijpende verhaal van een jong stel – Yvonne Gebbe en David Rozemeyer – dat er bij de 20 wekenecho achter komt dat hun kindje een ernstige afwijking heeft. Ze besluiten de zwangerschap te beëindigen.

Lees meer over dit boek

En huilen doe je maar in de pauze

Auteur: Ide Wolzak

Ten Have | 235 pagina's | Juni 2007

Ide Wolzak beschrijft in dit boek hoe hij met zijn gezin na het plotselinge overlijden van hun zoon Wouter verder moest gaan en langzaam uit het diepe dal de weg omhoog wist te vinden.

Lees meer over dit boek

Een plekje voor Koen

Auteur: Gerrie Langenberg

Ten Have | 154 pagina's | September 2004

Gerrie Langenberg beschrijft hoe zij met haar gezin de dood van haar kind verwerkten. Als lezer maak je dit proces van dichtbij mee. De auteur gaat op zoek naar de ziel van Koen. Na een spirituele tocht vindt ze een plek waar ze zich thuis voelt.

Lees meer over dit boek

Als 't kwaad goede mensen treft

Auteur: Harold S. Kushner

Ten Have | 139 pagina's | Maart 1998

Harold S. Kushner leerde uit eigen ervaring dat elk mensenleven verdriet en pijn kent. Als rabbi in een kleine stad hielp en troostte hij anderen die door rampspoed en smart waren getroffen. Toen hem werd meegedeeld dat zijn zoontje aan een ernstige ziekte leed en vóór zijn vijftiende levensjaar zou sterven, werd hij persoonlijk geconfronteerd met de bittere vraag: waarom worden onschuldige mensen door het kwaad getroffen?

Lees meer over dit boek

Sterrenkind

Auteur: Liesbeth de Kat

62 pagina's | Januari 2005

Een bundel persoonlijke teksten van Liesbeth de Kat over de periode van vijf jaar waarin haar dochter Marieke kanker bleek te hebben, verliefd werd en trouwde, een kindje kreeg en tenslotte bij haar moeder thuis, in een Haarlems hofje, stierf.

Lees meer over dit boek

Isabella-Een gelukkig afscheid

Auteur: Dora Rovers

Synthese Uitgeverij | 111 pagina's | Oktober 2009

Met liefdevolle tederheid schrijft Dora Rovers in haar boek Isabella-een gelukkig afscheid over haar doodgeboren dochtertje. Ze vertelt niet alleen over ellende en verdriet maar, hoe gek het in eerste instantie ook klinkt, over de toename van levensvreugde.

Lees meer over dit boek

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder