U bent hier: home / infotheek / boeken / begraafplaatsen

Begraafplaatsen

Hier is de mens goed te ruste gelegd

Hier is de mens goed te ruste gelegd

Auteur: Huub Kluijtmans

Stichting WvMoS | 204 pagina's | mei 2023

‘Hier is de mens goed te ruste gelegd’, is de titel van het jubileumboek van natuurbegraafplaats Bergerbos die 20 jaar geleden in gebruik werd genomen. Het boek geeft een inkijkje in de geschiedenis van deze bijzondere begraafplaats en het natuurbegraven in Nederland.

Lees meer over dit boek
Vijftig verhalen achter de grafstenen Amersfoort

Vijftig verhalen achter de grafstenen Amersfoort

Auteur: Remco Reiding

mei 2017

Eerder reikte burgemeester Bolsius het eerste exemplaar van Hier rust... uit aan de weduwe van Big John Russell. De muzikant uit Leusden is één van de vijftig mensen die op Rusthof begraven liggen en in het boek zijn geportretteerd. Reiding beschreef hoe zwaargewicht Russell op bijzondere wijze werd begraven, Hofsté maakte van zijn opmerkelijke graf, met een blinkende gitaar, een fraaie foto.

Lees meer over dit boek
Westerveld: 125 jaar begraafplaats -100 jaar crematorium

Westerveld: 125 jaar begraafplaats -100 jaar crematorium

Auteur:

Facultatieve Media | 160 pagina's | juni 2013

125 jaar geleden werd Begraafplaats Westerveld gesticht. In 1913 - dus 100 jaar geleden - werd op de begraafplaats een crematorium gebouwd, het éérste crematorium van Nederland. Ter gelegenheid hiervan verscheen in juni 2013 het boek ‘Westerveld: 125 jaar begraafplaats -100 jaar crematorium’.

Lees meer over dit boek
Op de plaats rust...

Op de plaats rust...

Auteur: Ton Vingerhoets

Kok | 201 pagina's | Juni 2004

Ton Vingerhoets beschouwt begraafplaatsen als recreatieoorden bij uistek. In het boek staan impressies, plus eigen foto's, van zijn bezoeken aan kerkhoven over de hele wereld. Het 'liggen' in de Lage Landen krijgt een apart hoofdstuk. Het boek is niet alleen geschikt voor mensen die nu al graag begraafplaatsen bezoeken, maar ook voor mensen die begraafplaatsen eng vinden, wellicht ontdekken ze voor het eerst dat het bezienswaardige plaatsen, die vaak ook nog op schitterende locaties zijn gelegen.

Lees meer over dit boek
De begraafplaatsen van Amsterdam

De begraafplaatsen van Amsterdam

Auteur: Margriet de Roever en Jenny Bierenbroodspot

Uitgeverij BAS Lubberhuizen | 235 pagina's | November 2004

In De begraafplaatsen van Amsterdam worden de maar liefst 30 nog bestaande dodenakkers uitgebreid behandeld. Overigens moeten we de grenzen van Amsterdam hierbij zeer ruim nemen, tot aan Ouderkerk aan de Amstel, Muiderberg, Diemen, Hoofddorp, Overveen en Westerveld, waar de zogenaamde buitenbegraafplaatsen van de hoofdstad te vinden zijn.

Lees meer over dit boek
Beroemde doden van Père Lachaise en andere Parijse begraafplaatsen

Beroemde doden van Père Lachaise en andere Parijse begraafplaatsen

Auteur: Guus Luijters

Uitgeverij Aspekt B.V. | 198 pagina's | Januari 2004

Père-Lachaise is een van de wonderen van Parijs. Wie door deze uitbundige dodenstad dwaalt, valt van de ene verbazing in de andere. Overal tref je de graven van beroemdheden die vaak tot ware bedevaartsoorden zijn uitgegroeid. De beroemde actrice Sarah Bernhard ligt hier begraven, zangeres Édith Piaf, de schilder Modigliani, de schrijvers Gérard de Nerval, Guillaume Apollinaire, Honoré de Balzac en Jean de la Fontaine.

Lees meer over dit boek
Het grote kerkhof bij de bosjes

Het grote kerkhof bij de bosjes

Auteur: Hulsman & Hulsman

Godoy & Godoy | 2008

Rita Hulsman schreef dit boek, over de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkhoflaan in opdracht van de gemeente Den Haag. Het boek beschrijft niet alleen de geschiedenis van de begraafplaats, maar vertelt ook het verhaal van tal van beroemde Nederlanders die op deze plek hun laatste rustplaats hebben.

Lees meer over dit boek

Welk een rustig plekje

Auteur: Gert Hofsink

Gert Hofsink verdiepte zich in de historie van de 10 Ermelose begraafplaatsen en hun zerken. Hofsink begon tien jaar geleden met het het inventariseren van de oude vervallen begraafplaats van Veldwijk. Na jarenlang onderzoek; op internet, archieven, boeken en via gesprekken, heeft hij de geschiedenis van de Ermelose begraafplaatsen weten te achterhalen.

Lees meer over dit boek
Behoudens deze steen

Behoudens deze steen

Auteur: Hans Heesen, Harry Jansen en Ed Schilders

Uitgeverij Aspekt B.V. | 198 pagina's | November 2004

De 3 auteur schreven in 1997 het voor een ieder die de letteren en/of funeraire cultuur een warm hart toedraagt onmisbare lexicon Waar ligt Poot?, waarin zij het levenseinde van bijna zeshonderd Nederlandse en Vlaamse schrijvers gedetailleerd beschreven. Met dit nieuwe boek (meer een gids eigenlijk) - de titel is ontleend aan een gedicht van Gerrit Achterberg - voeren de 3 auteurs de lezer langs de belangrijkste schrijversgraven in het Nederlandse taalgebied.

Lees meer over dit boek
De Eerebegraafplaats te Bloemendaal

De Eerebegraafplaats te Bloemendaal

Auteur: Peter H. Heere + Arnold Th. Vernooij

Sdu Uitgevers | 1131 pagina's | December 2005

In dit boek staan alle op de Eerebegraafplaats te Bloemendaal begraven personen centraal. Naast een beschrijving van hetgeen een ieder van hen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet heeft gedaan, wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de omstandigheden waaronder zij om het leven kwamen. Aan de ruim tweehonderd mannen die met hen werden gefusilleerd maar na de oorlog niet op de Eerebegraafplaats zijn herbegraven, wordt eveneens aandacht besteed. Een speciale plek is ingeruimd voor de (ontstaans)geschiedenis van deze bijzondere en unieke ‘ begraafplaats van het verzet’.

Lees meer over dit boek
Doodse dingen

Doodse dingen

Auteur: Wim Cappers

Terebinth | 96 pagina's | April 2002

Inleiding op de serie 'funeraire cultuur' waarin de begraafplaatsen ion Nederland per regio of stad beschreven worden. In de serie verschenen reeds delen over Midden-Holland, de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden, de Drechtsteden, Den Haag, Rotterdam en Zwolle. Doodse dingen geeft een overzicht van de funeraire cultuur in Nederland.

Lees meer over dit boek
Wandelen over Zorgvlied

Wandelen over Zorgvlied

Auteur: Marcel Bergen & Irma Clement

Klapwijk & Keijsers | 199 pagina's | Oktober 2010

Deze rijk geïllustreerde gids voert u langs de graven van bekende (Amsterdamse) Nederlanders. In korte biografieen is hun vaak bijzondere leven beschreven.. Naast de wandelroute geeft Wandelen over Zorgvlied veel informatie over de 140-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats, bijzondere grafmonumenten en de grafsymboliek die er te vinden is.

Lees meer over dit boek

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >