Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Palliatieve zorg

Leven naar de dood

Auteur: Rian Krijger

2014

‘Leven naar de dood’ van Rian Krijger beschrijft de laatste levensfase van verschillende mensen waarbij de schrijfster als nachtzuster in de palliatieve zorg nauw betrokken was. In ‘Leven naar de dood’ staan verzamelde verhalen van mensen die letterlijk leven naar de dood. Meestal lijden deze mensen aan een ongeneeslijke ziekte. Jonge mensen, oudere mensen. De één heeft kanker, de ander een longziekte of hartfalen. Sommigen weten al heel lang dat ze ziek zijn en niet meer kunnen genezen, anderen hebben de boodschap nog maar net gekregen.

Lees meer over dit boek

Over de drempel

Auteur: Jonathan

Tattwa | Oktober 2012

Mevrouw Veldman valt op straat, blijkt kanker te hebben, raakt verlamd, wordt blind en belandt in een hospice. Desondanks noemt zij zichzelf de rijkste vrouw van de wereld en ervaart zij haar laatste weken op aarde als de mooiste uit haar bestaan. Hoe kan dit? Wat ervaart zij?

Lees meer over dit boek

Einde goed, allen goed?

Auteur: Huub Buijssen en Rob Bruntink

de Stiel / Tred | 160 pagina's | Maart 2003

De ondertitel van het boek luidt: Oog voor zorgenden in de palliatieve zorg. In het boek komen zorgenden aan het woord die in 20 persoonlijke verhalen en getuigenissen geprobeerd hebben voor zichzelf een antwoord te geven op de vraag hoe zij het volhouden in de palliatieve, terminale zorg.

Lees meer over dit boek

De laatste slaap

Auteur: Rob Bruntink

Atlas/Plataan | 112 pagina's | Januari 2008

De laatste slaap is het eerste boek over palliatieve sedatie in het algemeen en over de relatie tussen palliatieve sedatie en euthanasie in het bijzonder. Het is bedoeld voor iedereen die zich persoonlijk of beroepsmatig met het levenseinde bezighoudt.

Lees meer over dit boek

De cirkel voltooien

Auteur: Mirre Bots

Altamira-Becht | 144 pagina's | Maart 2007

Een boek over vrijwilligerswerk in een hospice, een verslag van binnenuit.

Lees meer over dit boek

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder