De dood van een geliefde

Tranen van liefde - tien jaar later

Tranen van liefde - tien jaar later

Auteur: Tim Overdiek

Prometheus | januari 2020

Weggerukt uit het leven..' Zo begon Tim Overdiek de overlijdensadvertentie voor zijn vrouw Jennifer Nolan, moeder van hun twee jonge kinderen. Op 22 oktober 2009 werd ze op een zebrapad aangereden door een motoragent. De dag erna bezweek ze aan haar verwondingen.

Lees meer over dit boek
Ik maak je een graf van letters

Ik maak je een graf van letters

Auteur: Cri Stellweg

Cossee | 106 pagina's | Februari 2003

Dit boek van Cri Stellweg is een monument voor de liefde van haar leven, na bijna vijftig jaar huwelijk. Op een niet-sentimentele manier schrijft Stellweg over het verlies van haar man, over het verdriet in de eerste periode van haar weduwschap en over de lange, lege zondagen.

Lees meer over dit boek
Chantal

Chantal

Auteur: Hans Moll

Nijgh & Van Ditmar | 144 pagina's | Februari 2000

Kort verteld is het een horrorstory. Je vriendin, 42 jaar, voelt zich niet zo goed en gaat naar de huisarts die na enig onderzoek weinig kan vinden en wat pillen geeft. Maar al snel gaat het veel slechter, een ziekenhuisopname en operatie volgen en twee weken later is ze dood. Aan een hersentumor.

Lees meer over dit boek
Mijn liefde kent geen dood

Mijn liefde kent geen dood

Auteur: Lieneke Koornstra

166 pagina's

Lieneke Koornstra vertelt in dit boek het verhaal van een jonge vrouw die na een jeugd met nare ervaringen en een mislukt huwelijk eindelijk de man ontmoet waar ze een intense liefde voor voelt en oud mee wil worden. Die hoop wordt ruw verstoord als er een dodelijke ziekte (longkanker) bij hem wordt geconstateerd.

Lees meer over dit boek
De hemel in mijn hoofd

De hemel in mijn hoofd

Auteur: Kalien Blonden

Ten Have | November 2006

Hoe worden overleden dierbaren na 25 jaar herinnerd? En heelt tijd alle wonden? Kalien Blonden (42), auteur en KRO-journalist vroeg het zich af. Het resultaat is een boek met herinneringsportretten. Blonden interviewde deskundigen en ervaringsdeskundigen over het verlies van geliefden.

Lees meer over dit boek

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >