Uitvaartondernemer kiezen

Welke uitvaartondernemer gaat de uitvaart verzorgen

U mag zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart van uw dierbare (of mogelijk uzelf) gaat verzorgen. Bij het kiezen van een uitvaartondernemer is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Lees voor de keuze eerst de polis van de uitvaartverzekering door

Kijk voor uitvaartondernemers uit de buurt op de bedrijvengids van Uitvaart.nl

Vergelijk vooraf offertes van uitvaartondernemers

Vergelijk offertes van uitvaartondernemers

Uitvaarten zijn in tien jaar tijd zeventig procent duurder geworden, concludeert de Consumentenbond in haar uitgave van oktober 2013. Daarom is het goed om uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken, aldus de Consumentenbond. Want zo kunnen nabestaanden honderden en soms wel duizenden euro's besparen.

Via de site Uitvaartmarkt.nl kunt u offertes aanvragen bij uitvaartondernemers in uw buurt. Het gebruik van de site is kosteloos voor nabestaanden en uitvaartondernemingen die zijn aangesloten bij Uitvaart.nl.

Hoe werkt het?
Op Uitvaartmarkt.nl kunnen nabestaanden een wensenformulier die nauwkeurig alle uitvaartwensen inventariseert. Vervolgens wordt het wensenformulier door Uitvaartmarkt.nl doorgestuurd naar uitvaartondernemers in de buurt. Uitvaartondernemers reageren, zo is gebleken, bijzonder snel op de offerte-aanvragen. Nabestaanden kunnen vervolgens die uitvaartondernemer kiezen die het beste voorstel doet.

Uitvaartverzekering

Voor een opdrachtgever van een uitvaart is het belangrijk om duidelijkheid te hebben over de uitvaartverzekering. Als de overledene geen uitvaartverzekering had dan bent u helemaal vrij in de keuze. Wanneer de overledene wel een uitvaartverzekering heeft moet u de polis van deze verzekering eerst goed doorlezen. Bij veel verzekeringen, zoals een naturaverzekering, wil de verzekeraar de uitvaart zelf verzorgen of deze laten verzorgen door een ondernemer waarmee wordt samengewerkt. Wanneer u in zo’n geval toch gebruik maakt van de diensten van een andere ondernemer loopt u het risico dat de verzekering minder geld uitkeert. In zo’n geval is het verstandig om eerst contact op te nemen met de verzekeraar zodat u achteraf niet voor vervelende (financiële) verrassingen komt te staan.

Waar moet u op letten?

Er bestaat niet zoiets als een eenduidige handleiding die u kunt gebruiken om de uitvaartondernemer te kiezen die precies bij u past. Het zullen vooral uw eigen overwegingen moeten zijn die bepalen welke ondernemer u kiest. Mogelijk kent u een uitvaartondernemer van een uitvaart die u eerder heeft bezocht, of kent iemand in uw omgeving een ondernemer die heel goed is bevallen.

Het kan ook zijn dat u het belangrijk vindt dat de uitvaartondernemer van uw keuze in bezit is van het Keurmerk Uitvaartzorg. Het wil overigens niet zeggen dat organisaties zonder dit keurmerk per definitie minder goed zijn in hun werk. Er zijn ook uitvaartorganisaties die (om verschillende redenen) geen keurmerk willen.

Internet kan helpen bij het maken van een keuze

Wanneer u een overwogen keuze wilt maken kunt u gebruik maken van internet. In de bedrijvengids van Uitvaart.nl staan bijna alle uitvaartondernemers. De meeste van deze ondernemers hebben een eigen website waar meer informatie te vinden is over de organisatie. Steeds meer uitvaartondernemers laten een voorlichtingsfilm maken over hun bedrijf. Deze films geven u een goed beeld van de uitvaartondernemer. Op Uitvaart.nl staan verschillende films van uitvaartondernemers.

Vind een onderneming:

Uitvaartondernemingen

Kijk hier voor een uitvaartondernemer bij u in de buurt
Wat doet een uitvaartondernemer?
Reportage door:
Meer reportages
Zelf uitvaartondernemer kiezen als je verzekerd bent?
Reportage door:
Meer reportages
Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Vrije keus ondernemer

Waarom tekenen?

Wat zijn de mogelijkheden na een zeer ernstig incident tijdens de begrafenis voorgedaan? Wat zijn de mogelijkheden?

Onvrede met Uitvaartverzorger

Wat te doen bij conflict met natura-verzekeraar over uitvaartverzorger?

Stel een vraag

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >