De cirkel voltooien

De cirkel voltooien

Auteur: Mirre Bots

Altamira-Becht | 144 pagina's | Maart 2007

De hospicebeweging ontstond ruim vijftig jaar geleden in Engeland en is inmiddels uitgewaaierd over alle delen van de wereld. In een hospice wordt palliatieve zorg verstrekt aan mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Niet de genezing van de patiënt is het doel, maar een zo hoog mogelijke kwaliteit van het leven. De dood wordt gezien als een natuurlijk proces, dat niet onnodig wordt gerekt of verkort. Naast behandeling van pijn en lichamelijke klachten is er veel aandacht voor de emotionele, psychosociale en psychische problemen van stervenden. In een hospice werken doorgaans veel vrijwilligers.

Publiciste Mirre Bots heeft tweeënhalf jaar als vrijwilliger in een hospice gewerkt en zij doet in De cirkel voltooien openhartig verslag van die periode. Ze beschrijft het leven in een hospice van binnenuit: welke emoties, processen en ontwikkeling de mensen die er verblijven en hun naasten doormaken, en wat het werken in een hospice betekent voor haar als vrijwilliger. Wat kom je tegen, hoe ga je daarmee om, hoe vind je de juiste innerlijke houding en wat leer je ervan?

Mirre Bots is al meer dan twintig jaar werkzaam als journalist en publicist. Haar artikelen verschijnen in tijdschriften als Jonas, Happinez, Onkruid en VolZin.

ISBN 978 90 696 3752 5

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >