Ballonnen

Symbool van verbinding tussen hemel en aarde


Het oplaten van balonnen is in steeds meer Nederlandse gemeenten verboden vanwege met de ernstige schade die het veroorzaakt aan het milieu en dieren. In het hoofstuk Alternatieven balonnen staan diverse betere opties.

Het laten opstijgen van ballonnen aan het graf van een dierbare is een symbool dat regelmatig wordt gebruikt in Nederland. De ballonnen zweven heel langzaam naar de hemel, naar de dierbare die is overleden. De met helium gevulde ballonnen worden meestal opgelaten nadat de kist in het graf is gezakt.

Aan het lintje van de ballon kan eventueel een klein (niet te zwaar) kaartje worden bevestigd. Op dit kaartje kunnen nabestaanden een boodschap schrijven, kinderen kunnen er eventueel een tekening op maken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten ballonnen die gebruikt kunnen worden. Ze hoeven niet per se meer zwart of wit te zijn het kan in principe in alle kleuren van de regenboog. Ook is het mogelijk om ballonnen in de vorm van een hartje op te laten.

Als men een groot aantal ballonnen met helium wil oplaten in de buurt van een vliegveld, is soms een vergunning nodig.

Diverse natuur-en dierorganisaties zijn tegen het oplaten van ballonnen. Wanneer ze weer neerdalen leveren ze problemen op voor de natuur en dieren. Ballonnen staan in de top-5 van gevonden zwerfafval op stranden.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >
Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

As oplaten met ballon

Stel een vraag

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE