Leven met Zelfdoding

Leven met Zelfdoding

Auteur: Jolien van der Kooij en Wouter de Jonge

Sinds 1883 – uitgevers | 216 pagina's | April 2014

Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goede vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit?

Dit boek hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met zelfdoding van een dierbare te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich tot een - voor hen onbekende - lotgenoot. Iemand die onlangs hetzelfde heeft meegemaakt en die ze hopen te helpen door hun eigen ervaring te delen.

De brieven van de nabestaanden gaan over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven door te komen.

Dit boek gaat niet over de dood, maar over het leven nadat in je omgeving iemand de dood verkoos boven het leven. Wij hopen dat heel veel mensen die nu met zelfdoding worden geconfronteerd er troost uit kunnen halen.

Aanbevolen
Een uniek boek doordat nabestaanden heel openhartig schrijven over hun persoonlijke worsteling, en over wat ze daarbij het meest heeft geholpen. Respectvol en taboedoorbrekend zonder te shockeren. Een aanrader voor wie steun zoekt in de ervaringen van lotgenoten. En voor professionals en omstanders een inkijk in het leven van iemand na de zelfdoding van een naaste.

Bestellen kan – ook als e-book – via de boekhandel, bruna.nl, bol.com
ISBN10 9078342005
ISBN13 9789078342007

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE