Rouwen na het verlies van je baby

Rouwen na het verlies van je baby

Auteur: Kathy Beckers-Mansell

Publicatiebureau In de Wolken | 188 pagina's | november 2017

Per jaar worden ruim 800 kinderen na een zwangerschapsduur van minimaal 22 weken dood geboren. Daarnaast overleden in 2016 600 kinderen in het eerste levensjaar (CBS). Een groot verdriet voor de ouders, hun naaste familie en omgeving. Maar ook professionals worden geraakt door het overlijden van een baby.

De dood van een baby wordt in onze samenleving als schokkend ervaren. Toch denken velen dat het verdriet niet lang aan zal houden, omdat ouders hun kindje niet of amper zouden kennen. Maar bij de dood van je baby verlies je als ouder ook een deel van jezelf en de toekomst van je baby. Er is een blijvend verlangen naar hoe het zou zijn geweest. Het gemis is levenslang en heeft grote impact op het leven van de ouders en eventuele broers en zussen. De bejegening door professionals en de naaste omgeving van de ouders is bij het omgaan met het verlies van cruciaal belang. De missie van dit boek is om bij te dragen aan de erkenning van het betekenisvolle verlies van een baby. Zowel ouders, professionals als de omgeving zullen zich gesteund voelen na het lezen van Rouwen na het verlies van je baby.


Kathy Beckers-Mansell is rouwtherapeut en ervaringsdeskundige. Voor het boek deed ze literatuuronderzoek en maakte ze gebruik van eerder onderzoek waarbij ze 36 ouders interviewde na de dood van hun baby. De combinatie van een gedegen inhoud met gedichten en met foto’s van ‘linking objects’ die ouders ter beschikking hebben gesteld, levert zowel een praktisch als ontroerend boek op.

ISBN 978-90-77179-24-6

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >