Rouw in de zijlijn

Rouw in de zijlijn

Auteur: Minke Weggemans

Kok | 509 pagina's | November 2008

38 zussen vertellen op een ontroerend eerlijke en indrukwekkende wijze over het verlies van hun broer of zus.

Het boek Rouw in de zijlijn bevat verhalen van zussen, die op zoek zijn naar het vinden van een innerlijke en uiterlijke balans na het verlies van een broer of zus. Ze vragen ruimte voor hun verdriet en aandacht voor hun verhaal van liefde en verlies.

Tot op heden is er niet of nauwelijks aandacht geweest voor deze vorm van rouw van zussen. De verschillende zussen hebben hun verhaal geschreven als eerbetoon aan hun overleden broer of zus, maar ook om te helpen de aandacht te vestigen op een rouwproces waar nog veel te weinig over gesproken en geschreven wordt.

Rouw in de zijlijn is het eerste boek waarin een groot aantal zussen uitgebreid beschrijven hoe zij het verlies van hun broer of zus beleven. Uit deze verhalen blijkt dat een broer of zus verliezen je hele binnenwereld overhoop haalt, maar ook dat er veel liefde tussen broers en zussen bestaat en blijft bestaan, ook na de dood.

In deze verhalen zoeken zussen naar een innerlijke en uiterlijke balans na het verlies van een broer of zus. Ze vragen ruimte voor hun verdriet en aandacht voor hun verhaal van liefde en verlies. Ieder verhaal is anders van toon en stijl, het zijn diep persoonlijke verhalen die ons worden toevertrouwd. Dat is des te ontroerender als je beseft dat deze zussen hun rouwverhaal durven te delen in een samenleving die daar tot nu toe niet of nauwelijks in geïnteresseerd lijkt te zijn.

Mensen die zelf een broer of zus hebben verloren, zullen veel van hun eigen gedachten, gevoelens en ervaringen in de verhalen kunnen herkennen en geïnspireerd worden door de grote betrokkenheid die uit de verhalen spreekt.

Minke Weggemans schreef eerder 'Broederziel alleen'.


ISBN 978 90 435 1583 2

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >