Leren leven met verliezen. Hoe doe je dat?

Leren leven met verliezen. Hoe doe je dat?

Auteur: Marieke de Bruijn

Mei 2009

Marieke de Bruijn (1949) is docente Verlieskunde, psycho-sociaaltherapeut en psychodramatherapeut. Zij heeft zich middels een opleiding bij Elisabeth Kübler-Ross in Amerika gespecialiseerd in rouw- en verliesverwerking.
In haar werk als docente traint zij mensen die beroepsmatig te maken hebben met verliezen van anderen.
Op therapeutisch niveau begeleidt ze haar cliënten door middel van individuele sessies en/of 5-daagse werkweken. Haar werk is erop gericht om de ander in contact te brengen met zijn eigen innerlijke wijsheid en aandacht te geven aan wat het leven uit balans brengt.
Zij leert om te gaan met en verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gevoelens, gedachten, handelingen en keuzes. Te luisteren naar intuïtie en erop vertrouwen. In dit (werk) boek geeft ze een helder inzicht in innerlijke processen met betrekking tot geleden verliezen.
Er wordt duidelijk gemaakt waarom en hoe we vastlopen in de verwerking van ons verdriet en onze pijn.
Tegelijkertijd geeft ze door middel van vragen, oefeningen en opdrachten aan hoe we hier uit kunnen komen.
Haar enorme betrokkenheid en open benadering maken dit boek tot een richtingaanwijzer voor een ieder die zijn weg zoekt in deze aspecten van het bestaan.
Ook voor leerkrachten en ouders die zich afvragen hoe kinderen te benaderen die een verlies te verwerken hebben, is een helpend hoofdstuk in dit boek te vinden.

ISBN 90-9009677-9

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >