De rouwende school

De rouwende school

Auteur: Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers

Publicatiebureau In de Wolken | 238 pagina's

Wanneer een kinderdagverblijf of school geconfronteerd wordt met een (plotseling) verlies, zijn er vaak vragen hoe er gehandeld moet worden. Dit praktische boek van Riet Fiddelaers-Jaspers biedt een houvast bij zo’n emotionele en vaak verwarrende gebeurtenis. Het bevat een protocol, een checklist, werkvormen en informatie over in te zetten middelen. Wat het boek bijzonder maakt is dat deze feitelijke informatie doorweven is met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Dat maakt dat het boek de lezer ook kan raken.

De verhalen, de vragen en de opdrachten van Riet blijven nog lang doorwerken. Haar bijdrage aan ons project was zeer waardevol, bijzonder en indrukwekkend. Marion Panis, project Zippy-Vrienden Rotterdam

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is deskundige op het gebied van verlies en rouw. Ze deed onderzoek naar omgaan met verlies op school. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere gebeurtenissen kan spreken. Riet is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en aan de post-hbo opleiding Land van Rouw. Ze is een veelgevraagd spreker bij congressen en gastdocent bij diverse opleidingen.

ISBN 978-90-77179-116.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >