Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Hoe zou jij het willen?

Uitgeverij Ten Have | 190 pagina's | Juni 2007

Hoe zou jij het willen?De rituelen rond de dood veranderen de laatste decennia sterk.
We zien vooral vernieuwing in wat we kunnen waarnemen bij rituelen: de 'buitenkant van de beleving'. Maar hoe zit het met de binnenkant? Hoe willen we afscheid nemen van onze dierbaren? Hoe geven we inhoud aan het afscheidsritueel?

Hoe zou jij het willen? is een boek over rituelen. Het vertelt het verhaal van een familie waarin de vader plotseling overlijdt. Hoe willen de verschillende personages rondom vader - familieleden, vrienden, buren - afscheid nemen? Zij blijken allemaal verschillende meningen en visies te hebben. Het is de taak van de begeleider van het afscheidsritueel om alle nabestaanden op één lijn te krijgen. Parallel met dit verhaal loopt de theoretische beschouwing over het proces van afscheid. Centraal staat daarbij het persoonlijk symbool van de overledene dat door de nabestaanden wordt gekozen. Dat symbool helpt alle betrokkenen om de herinnering om te zetten in een blijvende betekenis.

Ervaringen van verschillende ritueelbegeleiders maken dit boek tot een praktische
gids over symbolen en rituelen rond de dood.

Hermien Embsen en Ton Overtoom zijn de schrijvers van het boek, zij ontwikkelen en verzorgen de landelijke post-hbo-opleiding: 'Ritueel begeleiden bij afscheid'. Ze geven inhoud aan het persoonlijk symbool.

ISBN 978 90 259 5802 2

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder