Notities over het einde van mijn leven

Notities over het einde van mijn leven

Auteur:

Uitgeverij Zezz.nl

Als je niet meer lang te leven hebt, weet jij dan al welke zorg je wenst? Het boekje ‘Notities over het einde van mijn leven’ helpt je hierover na te denken en is tevens geldig als zorgverklaring.

Thema’s als de uitvaart en het afscheid zijn niet alledaags onderwerp van gesprek. Het is moeilijk om na te denken over een eindige toekomst, ook omdat deze vaak nog ver weg lijkt. Een praktisch boekje helpt je om iets moeilijks een stukje makkelijker te maken. Voor zieke mensen die weten dat het moment dat ze afscheid moeten nemen van het leven niet lang meer op zich laat wachten, maar ook voor hun partners, kinderen, vrienden en familie.

Waar moet je bijvoorbeeld aan denken en welke mogelijkheden zijn er allemaal? ‘Notities over het einde van mijn leven’ is een gebruiksvriendelijk boekje waarin je eenvoudig kunt aangeven hoe je denkt over de zorg en behandeling rondom het levenseinde. Dat is niet alleen fijn voor jezelf en je naasten, maar ook voor je relatie met de huisarts. Aan de hand van het boekje kun je met de huisarts je behoeften en verwachtingen bespreken. Daarna kun je het boekje als zorgverklaring gebruiken. Een zorgverklaring biedt uitkomst als je zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen, bijvoorbeeld bij dementie of coma. Dankzij een zorgverklaring kun je dan toch invloed uitoefenen op de medische en verpleegkundige zorg.

‘Notities over het einde van mijn leven’ is voor € 9,95 verkrijgbaar via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.nl. www.uitgeverijzezz.nl/webwinkel

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >