Timo en het zachte witte licht

Timo en het zachte witte licht

Auteur: Margreet Meijer

Graviant Publishers, Doetinchem | 30 pagina's | oktober 2018

Opa sterft en de kleine Timo gaat naar hem op zoek. Maar waar opa is, kan Timo niet komen. Hij mag doorgroeien en groot worden in het zachte witte licht.

Als kinderen in aanraking komen met de dood, staan volwassenen dikwijls met lege handen. Het raakt aan eigen onzekerheid en aan vragen over leven en sterven. In ’Timo en het zachte witte licht’ wordt hier over verteld vanuit de beleving van het jonge kind. Het boek geeft geen pasklaar antwoord, maar biedt ruimte om op het niveau van het kind en vanuit de eigen levensbeschouwelijke achtergrond samen woorden te zoeken voor wat ‘het geheim van het leven’ genoemd kan worden. Kinderen verwerken een verlies op verschillende manieren en kunnen de draagwijdte van sterven en afscheid nemen nog niet begrijpen. Soms zal het ons verbazen hoe snel een jong kind tot de orde van de dag lijkt over te gaan, maar het kan ook ontroostbaar zijn. Als volwassenen laten merken dat verdriet er mag zijn en dat vragen gesteld mogen worden, zal het kind zich veilig en geborgen voelen. Voor Timo is er troost in de nabijheid van zijn ouders en in zijn verbondenheid met de natuur. Hij ervaart een diepe levenskracht die verder reikt dan de dood. Dat helpt hem om door te gaan, te spelen en een ‘grote sterke jongen’ te worden.

‘Timo en het zachte witte licht’ is geschreven door Margreet Meijer (Ned.). Zij studeerde pedagogiek en theologie en werkte jarenlang als geestelijk verzorger. Van haar hand verschenen verschillende boeken over spiritualiteit en mystiek. Kaly Cotteleer (België) verzorgde de illustraties. Zij is kunstzinnig therapeut en hecht veel waarde aan de helende werking van kunst.

ISBN: 9789492593207

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >