Naar het crematorium

Naar het crematorium

Auteur: Mark Hemmer

Scrivo Media | 32 pagina's | januari 2015

Het nieuwe kinderboek 'Naar het crematorium' is een (voor)leesboek dat veel informatie geeft over cremeren. Het boek legt niet alleen uit wat cremeren is, maar laat door middel van bewerkte foto’s ook zien wat er in een crematorium allemaal gebeurt. Een geschikt boek om kinderen vanaf ongeveer 8 jaar voor te bereiden op een crematie van een dierbare.

‘Opa in een óven?’ Tim snapt er niets van wanneer hij hoort dat zijn overleden opa wordt gecremeerd. Want hoe gaat dat cremeren dan? Samen met zijn vriendinnetje Marlies gaat hij op onderzoek uit.

In kinderboeken over overlijden wordt meestal alleen gesproken over begraven, terwijl inmiddels zes op de tien mensen -een meerderheid dus- wordt gecremeerd. Hoewel het voor ouders wellicht confronterend is om alles uit te leggen, heeft een kind ook bij een crematie behoefte aan heldere en eerlijke informatie. Die informatie is verwerkt in dit boek, waarin Tim de lezertjes meeneemt op ontdekkingstocht door het crematorium. Rondom het verhaal zijn bovendien allerlei weetjes en feiten te vinden die betrekking hebben op cremeren.

Auteur Mark Hemmer schreef het boek toen hij na het overlijden van zijn vader merkte dat hij geen kinderboek kon vinden dat zijn kinderen uitgebreide informatie gaf over crematie.

Naar het crematorium - Mark Hemmer ISBN 9789491687150

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >