Dag lieve opa

Dag lieve opa

Auteur: Mirjam Visker

LAPPA BOOKS | 28 pagina's | januari 2015

Hoe vertel je je kind wat er allemaal gebeurt als iemand begraven wordt?

Aan de hand van begrijpelijke tekst en heldere illustraties leven we mee met LAPPA, als zijn opa plotseling overlijdt en begraven wordt. Dit biedt voor kinderen een helder inkijkje in het begrafenisritueel. Ze zien samen met LAPPA wat er zoal gebeurt in de emotionele, hectische dagen na het overlijden van een grootouder.

​De kist uitzoeken, opbaren, de condoleance… Het verhaal en de illustraties kunnen gebruikt worden om met een kind over het overlijden en de gebeurtenissen rondom de begrafenis van de eigen grootouder te praten.

Achterin het boekje is ruimte voor het noteren van een eigen verhaal, een tekening en een foto. Dag lieve opa kan daardoor een blijvende herinnering aan de eigen opa of oma zijn en geeft troost bij de verwerking van het overlijden.

Citaat uit de NBD Biblion boekrecensie:

De stilistische illustraties sluiten goed aan bij de tekst. De prentvertelling is geschikt als uitgangspunt voor een gesprek over de dood en de verwerking ervan. Het kan zowel individueel als in groepsverband worden voorgelezen en besproken.ISBN 978-90-821149-0-4

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >