Microsoft account


23 oktober 2023

Vraag nummer: 67454

Is het mogelijk om als nabestaanden toegang te krijgen tot een Microsoft account wat op een laptop staat?
En zo ja, hoe moeten we dat dan doen?

Vrg. Benna

Antwoord:

Als er sprake is een Microsoft-account op een computer of laptop om in te kunnen loggen (zoals een Hotmail- of Live- of Outlook-account), heb je de mogelijkheid om alsnog toegang te krijgen via een zogenaamd ‘herstelverzoek’.

Dat zou je ook kunnen proberen als je rechtmatig de beschikking hebt over een computer of laptop als gevolg van een overlijden van een dierbare waar je het wachtwoord niet (meer) weet.

Tijdens zo’n aanvraag tot herstel, wordt door Microsoft een aantal vragen gesteld zoals de originele accountnaam, maar ook waar (vanaf welke locatie) dat account ooit is aangemaakt.
Je krijg wat ‘geheime vragen’ zoals “Wat is de naam van de je eerste huisdier?” maar ook wordt gevraagd aan wie er recent e-mails (inclusief het exacte onderwerp!) zijn gestuurd vanaf dat account.

Oh ja, zo’n herstelverzoek moet je bij voorkeur doen vanaf de computer waar het account op staat (waarvan je dus het wachtwoord niet weet 😉).
Als je dit wil proberen kan je zo’n account verificatieverzoek bij Microsoft indienen. Zoek daarvoor via bv. Google op: "account herstelverzoek microsoft" of kijk op onze kennisbank.


Is er sprake van een overlijden en lukt bovenstaande nou niet, dan kunnen wij jou vaak nog helpen met toegang tot de Windows computer of laptop die is voorzien van een onbekend wachtwoord.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >