Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vind een onderneming of instelling

Zorgvlied

Thuis. Op Zorgvlied

Fraai gelegen aan de oever van de Amstel en ca. 15 min wandelen vanaf NS station RAI ligt Zorgvlied, de algemene begraafplaats van Amstelveen in Amsterdam.

Zorgvlied biedt ongekende mogelijkheden door haar van vrijheid van expressie en oog voor traditie, in een prachtige, natuurlijke omgeving.

De recent gerenoveerde aula ( Rijksmonument) en Chalet ( kleine aula voor max. 20 personen) zijn van alle gemakken voorzien. In het Chalet omvat ook een opbaarruimte.

Zorgvlied hanteert het begrip “zorgvrije graven”, waarbij het onderhoud aan het graf binnen het vastrecht ( onderhoud van de begraafplaats ) valt en de kosten voor onderhoud aan het monument, ongeacht afmeting, gelijkelijk verdeeld wordt over alle grafmonument en. Vastrecht en kosten onderhoud monument dienen jaarlijks te worden voldaan en kunnen ook worden afgekocht.

Naast een ruime keuze aan particuliere graven in een van de 25 sfeerwijken is er een Lalibellum met algemene keldergraven. Particuliere graven worden uitgegeven voor een meervoud van 10 jaar, met een maximum van 100 jaar. Na beëindiging van het termijn kunnen de graven elke 10 jaar verlengd worden met 10 jaar en zo binnen de familie blijven. Ook algemene graven kunnen elke 10 jaar verlengd worden. Binnen het kinderhofje ligt het sterretjesveld voor te vroeg geboren kindjes. Op Zorgvlied kan ecologisch worden begraven in het Varenveld. Ook zijn er wijken ingericht voor moslim-, Katholieke- en Bahay graven. Binnen grafwijk Arauna ligt een stooiveldje met tempelmonumentje.

Als asbestemming kan men kiezen tussen een urnegraven, columbarium ’t Schouw langs de Wetering, familie-urnen bij de lotusvijver, bijzettingen in en op particuliere graven en verstrooiingen in algemene strooiplekken, zoals er zijn het Moeder-, Vader-, Bosmonument. In het herdenkingsmonument De Gordel van Smaragd , met grond uit Indonesië, kunnen mensen die zich verbonden voelen met het toenmalige Indië as verstrooien.
Zorgvlied beschikt over een eigen aanlegsteiger en aanlegkade aan de Amstel, zodat de uitvaart ook over het water kan plaatsvinden.

Een terras achter de villa biedt de mogelijkheid om na te praten en koffie of thee te gebruiken. Jaarlijks wordt Allerzielen gevierd en op kerstavond Lichtjesnacht gehouden waarbij gelegenheid wordt gegeven op een feeëriek verlichte begraafplaats op eigen wijze te overledene te betrekken bij de dagen die komen gaan.

Vanaf medio januari 2016 kan op Zorgvlied worden gecremeerd. Vanuit de monumentale aula wordt de overledene door familie en belangstellenden begeleidt naar het Crematorion.

De familie bepaalt daarbij, net zoals bij begraven, op welke wijze het laatste afscheid plaats heeft.

Voor het zelf in uitvoering nemen van een uitvaart biedt Zorgvlied een compleet Basis uitvaartpakket voor de regio Amsterdam/Amstelveen.

Raadpleeg onze website voor meer informatie en contact.

Video Zorgvlied

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder