Recht op as door ex-vrouw


25 april 2024

Vraag nummer: 68221

Geachte heer,

Mijn vader is op 25 januari onverwacht overleden. Hij heeft op 3 januari zijn testament getekend en opgehaald. Mijn vader lag in scheding, maar deze was nog niet bij de Rechtbank gemeld. In het testament heeft hij de procdure tot scheidng wel laten op nemen, daarnaast heeft hij zijn 9ex) vrouw niet als erfgenaam opgenomen. Ik ben, als zoon, de opdrachtgever van de uitvaart. Nu wil zijn (ex)-vrouw zijn as hebben. Maar ik wil daar niets van weten. Mijn vader wilde tenslotte van haar scheiden. Zij heeft zijn leven het afghelopen jaar tot ene hel gemaakt. Daarbij woilde ze zelf ook scheiden. Ik ben zelfs ene kopie van een brief van haar waarin dta staat. Nu hangt ze ineens de verdriteige weduwe uit. Maakt zij bij een rechtszaak kans op as?

Antwoord:

In de regel zal een uitvaartverzorger of crematorium de as, na het verstrijken van de wettelijke bewaartermijn, uitsluitend aan haar opdrachtgever verstrekken. Echter, er zijn enkele situaties bekend waarbij er beslag op de as is gelegd en de zaak aan de rechter is voorgelegd.

Als de uitkomst van een rechtszaak op voorhand vast zou staan, dan was het beantwoorden van uw vraag eenvoudig geweest. Dit is niet het geval, de rechter zal de argumenten meewegen welke de (ex-)vrouw als eiseres zal opvoeren.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >