Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nalatenschap en opdrachtgeverschap

30 oktober 2017

Vraag nummer: 52549

Vorige maand is mijn (stief)vader overleden. Ik als opdrachtgever heb de begrafenis geregeld en ook oude polissen van RVS ingeleverd bij de begrafenis ondernemer (nu NN). Ik was niet de begunstigde van de polissen (met zijn zoon heeft hij nooit contact gehad). NN heeft de polissen netje rechtstreeks uitgekeerd aan de begrafenisondernemer en niet naar mij. De polissen zijn overigens bij leven afgesloten en premievrij en worden pas na overlijden uitgekeerd.Doordat ik opdracht heb gegeven voor de oude polissen heb ik daarmee zuiver aanvaard?

Alvast dank.

Antwoord:

Beste Sonja, zoals je jouw handelen rond het opdrachtgeverschap en de uitkering van de polissen aan de uitvaartondernemer beschrijft denk ik dat je dit goed hebt gedaan. Het opdrachtgeverschap voor de uitvaartverzorging staat los van de aanvaarding van een nalatenschap. Maar jij hebt scherp in de gaten gehouden dat deze verzekeringsuitkering in de boedel valt. Het feit dat NN de uitkering rechtstreeks aan de uitvaartondernemer heeft uitgekeerd en er dus verrekend kan worden met de uitvaartkosten is hier van groot belang. Dit valt geheel onder de verantwoordelijkheid van de verzekeraar.
Ik ben geen jurist dus kan geen echte uitspraak doen of je rechtens geen risico loopt, dat zeg ik hier er wel bij. Maar je hebt geheel in de geest van waar deze verzekering ooit voor is afgesloten gehandeld.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder