Kosten begrafenis en geen verzekering


15 februari 2017

Vraag nummer: 49679

Hallo,
Mijn vader heeft geen uitvaartverzekering, geld of testament. Ik ben ineens verantwoordelijk voor hem omdat hij op sterven ligt (max. week) en er verder niemand is die zich om hem bekommerd. Hij ligt nu in een hospice waar die verzorgt wordt. Maar als hij nu komt te overlijden (max. week) dan weet ik niet wat ik moet doen. Ik ben financieel ook niet in staat om dit op te vangen. kunt u mij advies geven hoe ik dit nu moet gaan aanpakken.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Beste Sis, als jij niet in staat bent dit te betalen en er is niemand in je ongeving die dit op zich kan nemen dan is dat inderdaad een groot probleem. De enige mogelijkheden die ik zie zij de volgende.
Je kunt naar de gemeente gaan waar jij woont en daar vragen wat de mogelijkheden rond bijzondere bijstand zijn. Als daar geen enkele ruimte is, dan kan je naar de gemeente gaan waar het overlijden van je vader gaat plaatsvinden (dus de gemeente waar het hospice staat). Vraag hen naar de wijze waarop men daar een (wat ik nu maar noem) 'gemeente uitvaart' laat verzorgen.
En ik zou in ieder geval de mensen van het hospice vragen of ze je hiermee kunnen helpen en steunen.
Sterkte met alles Sis.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE