Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten begrafenis en geen verzekering

15 februari 2017

Vraag nummer: 49679

Hallo,
Mijn vader heeft geen uitvaartverzekering, geld of testament. Ik ben ineens verantwoordelijk voor hem omdat hij op sterven ligt (max. week) en er verder niemand is die zich om hem bekommerd. Hij ligt nu in een hospice waar die verzorgt wordt. Maar als hij nu komt te overlijden (max. week) dan weet ik niet wat ik moet doen. Ik ben financieel ook niet in staat om dit op te vangen. kunt u mij advies geven hoe ik dit nu moet gaan aanpakken.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Beste Sis, als jij niet in staat bent dit te betalen en er is niemand in je ongeving die dit op zich kan nemen dan is dat inderdaad een groot probleem. De enige mogelijkheden die ik zie zij de volgende.
Je kunt naar de gemeente gaan waar jij woont en daar vragen wat de mogelijkheden rond bijzondere bijstand zijn. Als daar geen enkele ruimte is, dan kan je naar de gemeente gaan waar het overlijden van je vader gaat plaatsvinden (dus de gemeente waar het hospice staat). Vraag hen naar de wijze waarop men daar een (wat ik nu maar noem) 'gemeente uitvaart' laat verzorgen.
En ik zou in ieder geval de mensen van het hospice vragen of ze je hiermee kunnen helpen en steunen.
Sterkte met alles Sis.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder