Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Begunstigde wil bedrag voor de uitvaart niet afstaan

24 oktober 2019

Vraag nummer: 59030

Wat kan een uitvaartonderneming doen wanneer er sprake is van een kapitaalverzekering, en de vader van de overleden zoon is de begunstigde en heeft dus ook het geld ontvangen, maar wil dit bedrag niet afstaan aan de moeder. De moeder organiseert de begrafenis. Ouders zijn gescheiden. De vader wil het geld dus niet afstaan. Dit betekent dus dat moeder (als opdrachtgever van de uitvaartondernemer), het bedrag aan de uitvaartonderneming zal moeten betalen. Kan de uitvaartonderneming de vader hierop aanspreken?

Antwoord:

Berste vragensteller,

In de situatie zoals u deze beschrijft is er geen enkele rol weggelegd voor de uitvaartondernemer.

Het opdrachtgeverschap voor de verzorging van de uitvaart en het zijn van begunstigde voor de uitkering van de verzekering zijn twee verschillende posities.
Er kan door de moeder hoogstens een appel worden gedaan op de vader door hem te wijzen op het doel van de verzekering. Dan is het te hopen dat de vader dit wil inzien en zijn bijdrage wil leveren in de kosten van de uitvaart van hun kind.

Ik wens alle betrokkenen de wijsheid toe om hier goed uit te komen samen. Meer kan ik hier niet over zeggen.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder