Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Begrafenis en afstandsverklaring betalen?

27 december 2019

Vraag nummer: 59580

Mijn schoondochter haar vader is overleden.
Zij heeft vanaf haar 7e jaar geen contact met haar vader. Hij heeft toen getekend dat hij geen omgangsregeling met zijn dochter wilt hebben.
Nu heeft hij ern hoop schulden. Dus zij wilt een verklaring bij de notaris opstellen dat zij van de erfenis en alles afstand neemt. Moet zij dat allemaal zelf betalen en de befrafenis? Familie zit achter haar twlefoon ummer aan maar Ze heeft zeker 25 jaar gern contact gehad en hasr vader. Die heeft dus getekend dat hij geen omgang met haar wilt. Nooit een verjaardagskaartje of iets. Heel triest en nu dit.
Ik wil graag dus weten of dit nodig is dat zij dat allemaal moet regelen en betalen.

Vriendelijke groet,
Hetty Goudzwaard


Antwoord:

Beste vragensteller,

Uw schoondochter is niet verplicht de uitvaart te gaan regelen en dus ook te gaan betalen.
Als zij niet aansprakelijk wil zijn voor de kosten dan moet ze een eventueel opdrachtgeverschap weigeren en zeker nergens voor tekenen.
Daarbij is het wel van belang dat ze zich realiseert dat, indien niemand opdrachtgever wordt en de gemeente waar haar vader is overleden de uitvaart laat regelen, deze gemeente wel verhaalsrecht heeft richting de naaste familie en dat hoeft niet alleen uw schoondochter te zijn natuurlijk.

Wat betreft de erfenis: uw schoondochter kan inderdaad bij een notaris laten vastleggen dat zijn de nalatenschap verwerpt. Dat staat volkomen los van hetgeen ik hierboven schrijf over de uitvaartkosten overigens!

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Print deze pagina

×

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiële dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder