Verklaring van erfrecht


6 juli 2017

Vraag nummer: 51232

Moeder is onlangs overleden,zat in bewindvoering.Ik heb jaren geleden uitvaartverzekering Achmea afgesloten voor haar en betaald,2014 overgeheveld naar bewindvoerder.Nu zijn de kinderen de begunstigde.Op advies advocaat nalatenschap verworpen(19500 schuld),geen testament.Is een op zichzelf staande verzekering en valt buiten nalatenschap.Nu word er na 1,5 maand gevraagd om verklaring van erfrecht of document waarop alle kinderen staan.Deze kan ik nergens verkrijgen maar de uitvaartkosten liggen al op mijn deurmat.Verkeerd geInformeerd door meerdere partijen,afstammingsonderzoek kan ik ook niet uit laten voeren.Uittreksels gemeente krijg ik ook niet.Is een verklaring van erfrecht verplicht voor de verzekering.mvg Miranda

Antwoord:

Beste Miranda, het kan tot de voorwaarden bij uitkering van een verzekering horen dat de verzekeraar deze verklaring van erfrecht wil hebben.
Je schrijft dat dit een op zichzelf staande verzekering is. Betekent dat ook, omdat jij de premie hebt betaald, dat jij de begunstigde bent? Want in dat geval heb je deze verklaring niet nodig.
Het is misschien goed om ook nog de bewindvoerder te vragen om wellicht een rol te sprlen als je er met de verzekeraar niet uit komt.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE