Begunstigde


2 april 2018

Vraag nummer: 54475

Geachte heer de Niet,

Mijn vader is 30 maart 2018 overleden. Omdat hij allang ziek was stond hij onder bewind en is er een aardig bedrag gespaard.
De bewindvoerder wil/heeft hiervan een simpele begrafenis, geen koffietafel ofzo geregeld het lijkt wel of hij voor de armen wordt begraven.

Echter via zijn ex-vrouw komen wij er achter dat er ook een al afbetaalde (natura) begrafenispolis met winstdeling is ter waarde van € 7.000,--. Die mijn vader waarschijnlijk nooit gewijzigd heeft en waarop zijn ex vrouw nog steeds als begunstigde staat.

Echter er is ook een ex vriendin die de polis heeft achtergehouden en nooit heeft afgegeven aan mijn vader of de bewindvoerder. Omdat zij samen met mijn vader ook een kind heeft en vind dat al dit geld naar haar kind moet gaan.

Hoe moeten wij nu handelen. De verstandsverhouding met zijn ex vrouw is goed, dus deze vraag is namens ons beide.

Moet zijn ex-vrouw de polis opvragen bij de verzekeraar en laten uitbetalen, zodat we nog een mooie begrafenis kunnen regelen voor mijn vader.

Antwoord:

Beste Sharaya, ik heb reeds in een rechtstreekse mail gerageerd vanwege de eventuele tijdsdruk. Daarop kreeg ik geen reactie.
Dus alsnog een advies waarvan ik hoop dat je er nog iets mee kunt.
Naar mijn mening moet de bewindvoerder er alles aan doen om de polis van eur 7.000 te bekijken en vast te stellen of deze kan worden gebruikt om uitvaartkosten mee te betalen.
De bewindvoerder moet de belangen van de onder bewind gestelde optimaal behartigen en dara hoort dit nadrukkelijk ook bij.
Uiteraard is het aan de verzekeraar om vast te stellen wie er begunstigde is op de betreffende polis.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE